Het nieuwe VerifyMe: een modulairecosysteem om spelers nog sneller online te kunnen verifiëren, registreren en monitoren

Iets meer dan twee jaar na de openstelling van de online kansspelmarkt in Nederland en na heel veel ervaring opgedaan te hebben met het overgrote deel van de aanbieders, lanceerde CDDN afgelopen week de nieuwste versie van VerifyMe. Het is een volledig nieuw modulair ecosysteem voor het veilig verifiëren, registreren en monitoren van spelers. Met VerifyMe worden spelers veilig, snel en betrouwbaar op het ideale moment in het koopproces geïdentificeerd.

De online registratie van spelers binnen de kansspelmarkt is aan steeds strengere regelgeving onderhevig. Denk aan de Wet Kansspelen op Afstand, de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme en de wettelijke zorgplicht. Om kansspelaanbieders compliant te laten zijn met wet- en regelgeving, maar ook om frauduleuze praktijken te voorkomen en wanbetalers in een vroeg stadium te identificeren en te weren, is VerifyMe gelanceerd. Martijn de Boer, initiatiefnemer van VerifyMe: “Iedere dag zijn er miljoenen spelers actief waar een betrouwbare identiteitscheck gedaan zou moeten worden. Dit gaat nog te vaak fout met alle gevolgen van dien. Naast compliance problemen die kunnen uitmonden in rechtszaken en reputatieschade vormen wanbetalers en identiteitsfraude een steeds grotere kostenpost voor veel kansspelaanbieders.”

Veilig en modulair

Martijn de Boer: ”Veiligheid is onze topprioriteit. Natuurlijk voor de spelers, zij moet veilig en verantwoordelijk kunnen spelen. Maar ook voor de kansspelaanbieders. De klant- en speeldata moeten veilig zijn. Daar zorgen wij met ons ecosysteem voor. Een dedicated server behoort zelfs tot de mogelijkheden.”

Verder biedt VerifyMe kansspelaanbieders een dashboard met gedetailleerde managementinformatie, ongoing monitoring en de mogelijkheid om snel en direct contact op te nemen met een speler. VerifyMe wordt eenvoudig als het nieuwe registratieproces aan het bestaande kansspelplatform gekoppeld. Dit is geheel aangepast naar de huisstijl van de aanbieder.

Binnen het modulaire ecoysteem van VerifyMe kunnen bedrijven een variëteit aan voor hen relevante checks aan het online koopproces toevoegen: e-mailverificatie, adresgegevens, iDIN naw check, IBAN-naam check, identiteitsbewijs controle en diverse (achtergrond)checks, waaronder PEP, insolventie, onder curatele stelling, witwassen, terrorisme, verhuizingen en overlijden. Ook is het mogelijk om branchespecifieke services en checks toe te voegen aan het aanmeldingsproces. Een voorbeeld is Cruks, een systeem van de Kansspelautoriteit waarbij spelers met een gokstop door spelaanbieders worden geïdentificeerd om vervolgens zich aan de gokstop te laten houden.Martijn de Boer: “Naast dat bedrijven zelf hun identificatieproces modulair kunnen inrichten, gebeurt dit tegen de hoogst mogelijke veiligheidsmaatregelen. Zo kan iedere gebruiker van VerifyMe optioneel kiezen voor een dedicated server.”