Internationale online gaming platforms kiezen voor CDDN

Niet alleen online casino’s zelf, maar ook internationale iGaming-platformen weten steeds vaker de weg naar Nieuw-Vennep te vinden. In de afgelopen maanden werd CDDN onboarding partner van onder andere Oryx, Trunarrative, GBG en Finnplay. Stuk voor stuk kiezen ze voor de eKYC-oplossingen van CDDN vanwege de gebruiksvriendelijkheid voor spelers en de uitgebreide kennis en expertise van CDDN op het gebied van wet- en regelgeving en data handling. We vroegen twee platformen naar hun ervaringen.

“Onze klanten zijn onze beste informatiebron voor potentiële strategische partnerships”, legt Jaakko Soininen van Finnplay uit. “De beslissing om samen te werken met CDDN was dan ook voornamelijk klantgedreven en we staan altijd open om ons platform portfolio uit te breiden met verbeterde onboarding-tools en technologieën die onze operators helpen slagen met een beter KYC- en registratieproces.”

Finnplay werkt samen met CDDN op het gebied van documentscanning, leeftijdscontrole, naam, adresverificatie (met optionele iDIN-verificatie), IBAN-verificatie en PEP-controle. Soininen is tevreden over de samenwerking. “Het was een langdurig proces, omdat bij de implementatie van de oplossing rekening moest worden gehouden met zeer specifieke klantbehoeften en wettelijke vereisten. Tijdens de implementatie van CDDN-oplossingen zorgen we ervoor dat het naadloos aansluit op ons bestaande platform. Het resultaat is een zeer op maat gemaakte oplossing.”

Ook Andy Pearson van Trunarratvie zegt blij te zijn met de KYC-oplossingen en het verbeterde online onboarding proces die CDDN biedt. “We zouden CDDN zeker aanbevelen bij andere platformen als het scannen van documenten of ingebouwde adresverificatie een belangrijke functie voor hen is. Vooral als ze de voorkeur geven aan een compacte alles-in-één, op iframes gebaseerde oplossing als hun primaire onboarding-methode.”

Soininen op zijn beurt zou met de kennis van nu wellicht iets meer tijd aan de tekentafel hebben doorgebracht. “Aangezien het bedenken van de uiteindelijke oplossing enkele iteraties vergde tussen ons, CDDN en klant; maar het eindresultaat is het waard.” Hij voorziet een opwindende en zich snel ontwikkelende online gamingmarkt. “We breiden het providernetwerk dat beschikbaar is op ons platform voortdurend uit. We werken er ook hard aan om de efficiëntie van het platform, de gebruikersinterface en de gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast zullen we later dit najaar onze service uitbreiden door een B2C-gericht, Managed Services-aanbod te introduceren. En natuurlijk hebben we binnenkort nieuwe operators online in onze kernmarkten en verschillende nieuwe markten in onze sites als we richting 2023 gaan!”

Meer weten? Stuur een mail naar Martijn de Boer.