Online kansspel-klanten van CDDN beschermd tegen fraude

Afgelopen week verscheen op de website van casinonieuws.nl het verontrustende bericht dat minderjarigen geld konden storten – en dus konden gokken – op de websites van legale online kansspel-bedrijven. Bij vier van de tien onderzochte partijen konden spelers in sommige gevallen geld storten vanaf een andere bankrekening.

In geen van die gevallen ging het om bedrijven die gebruik maken van de diensten van CDDN. Het toont volgens CDDN-co-founderMartijn de Boer dat “de elektronische Know Your Customer (eKYC)-services, die we bij onze klanten hebben geïmplementeerd, hun werk doen.” Met die service kunnen online kansspelbedrijven op volledig geautomatiseerde wijze klanten controleren en identificeren. De Boer: “Ons KYC proces bestaat uit het legitimeren van personen via officiële persoonsdocumenten. Omdat persoonsdocumenten fysiek zijn, duurt dit proces normaal gesproken enkele dagen. VerifyMe, onze speciaal ontwikkelde tool, doet dit in enkele minuten.”

Met VerifyMe kan ook worden gecontroleerd of een klant niet vermeld wordt in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS). En achter de schermen vindt ook direct een check plaats of de persoon die een account wil aanmaken niet op een sanctie- of PEP-lijst staat, waardoor hij niet zou mogen spelen of alleen onder verhoogde waakzaamheid.