Samenwerking met Sekura.id

Het doel van de samenwerking is om de gespecialiseerde wereldwijde mobiele identiteitsdiensten van Sekura.id te combineren met CDDN’s data- en dataprocessen portfolio.

Wachtwoordloos, naadloos en inclusief, Sekura.id bereikt meer dan 2,5 miljard mensen op zes continenten en wordt ingezet door wereldwijde identiteitsleveranciers en mobiele netwerkoperators. Sekura.id biedt uniek realtime klant inzicht van mobiele operators aan zijn partners, en op zijn beurt aan mondiale banken, fintechs, crypto en consumentenmerken via één simpele API-verbinding. De kern hiervan is de ‘superkracht’ van de simkaart: Sekura.id gebruikt de cryptografie van de simkaart en de verbindingen met netwerkoperators om klanten passief en veilig te authenticeren.

Met de hulp van Sekura.id kan CDDN hun onboarding-service VerifyMe uitbreiden met realtime inzicht rechtstreeks van mobiele netwerkoperators geleverd door Sekura.id. Hierdoor kan CDDN hun klanten unieke verificatie-, authenticatie- en fraudepreventiediensten aanbieden met een validatiebenchmark van ongeveer 90% binnen VerifyMe.

Paul Joiner, Global Partner Manager, Sekura.id zei: “Ik ben verheugd om onze dynamische samenwerking met CDDN aan te kondigen in het pionieren van het gebruik van mobiele identiteit in Nederland. Samen geven we het landschap opnieuw vorm met nieuwe gebruikersregistraties, producten voor mobiele identiteitsverificatie en het naadloos onboarden van nieuwe gebruikers in verschillende branches. Met de expertise van CDDN en onze vaardigheid op het gebied van mobiele identiteit kunnen bedrijven via CDDN nu nieuwe en bestaande gebruikers met nog meer vertrouwen verwelkomen, waardoor compliance en veel nieuwe voordelen worden gegarandeerd. Er staan ons spannende tijden te wachten nu we de toekomst van identiteitsverificatie opnieuw definiëren.”

Martijn de Boer, CDDN, zei: “CDDN is blij om samen te werken met Sekura.id en de kwaliteit en reikwijdte van onze VerifyMe-diensten uit te breiden met de kennis en expertise die Sekura.id met zich meebrengt. We zijn van mening dat Sekura hetzelfde niveau van toewijding aan data handhaaft als wij en daarom een geweldige en betrouwbare partner is.”

Over Sekura.id:
Sekura.id is een mondiaal bedrijf gevestigd in Norfolk, Verenigd Koninkrijk. Het hart van Sekura.id is Mobiele Identiteit en de sleutel hiervoor is het unieke API-platform, ontworpen door de mensen die de originele identiteits-API’s hebben uitgevonden, die een opkomende industrie samenbrengt om door operatorgegevens en identiteitsoplossingen te bieden voor miljoenen mensen.

Sekura.id werkt rechtstreeks samen met mobiele netwerkoperators (MNO’s) in meer dan 20 landen op zes continenten en verwerkt de abonneegegevens van miljarden van hun klanten veilig, met volledige gegevenscompliance, waardoor een eindgebruiker een veilige en snelle onboard- of login krijgt die is geautoriseerd door hun Simkaart voorkomt fraude en blootstelling aan oplichting.