We weten nog sneller met wie we te maken hebben

Bingoal.nl is de eerste online kansspelaanbieder die zijn spelers volledig online registreert en monitort met de nieuwste versie van VerifyMe . VerifyMe is de oplossing van het Nederlandse databedrijf CDDN en biedt een modulair ecosysteem voor het veilig verifiëren, registreren en monitoren van spelers. Met VerifyMe worden spelers veilig, snel en betrouwbaar op het ideale moment in het koopproces geïdentificeerd. Onboarding gaat op die manier razendsnel en kansspelaanbieders voldoen meteen aan alle geldende wet- en regelgeving.

Bingoal was eind 2021 één van de eerste bedrijven met een Nederlandse licentie voor de online kansspelmarkt. Om aan de strenge Nederlandse voorwaarden en regels omtrent misbruik, witwassen, fraude en gokverslaving te kunnen voldoen werkte het Belgische bedrijf al sinds begin 2021 intensief samen met CDDN. “CDDN helpt ons erg goed om spelers in Nederland zo snel en gebruiksvriendelijk mogelijk door het inlogproces te loodsen. En zonder deze samenwerking was het voor ons een stuk lastiger geweest om de Nederlandse markt te betreden”, stelt Quentin Impens, marketeer bij Bingoal en sinds het begin nauw betrokken bij de samenwerking.

Registratie en verificatie

CDDN (Communicatie Data Diensten Nederland) verzorgt voor de overgrote meerderheid van de online kansspelbedrijven al sinds het openstellen van de online gokmarkt de online identificatie, registratie en verificatie van spelers. In de afgelopen twee jaar bouwde het een enorme hoeveelheid aan kennis en kunde op over de steeds strenger wordende wet- en regelgeving en de manier waarop online kansspelbedrijven met de informatie over hun klanten moeten omgaan. Martijn de Boer van CDDN: “Al snel zagen we dat alle aanbieders, maar ook de spelers, tegen dezelfde zaken aanliepen: registratie en controle van alle gegevens is tijdrovend en aan heel veel regels gebonden. Wij vonden dat dit slimmer, veiliger en sneller moest kunnen. Waarbij we nog steeds netjes aan alle regels rondom privacy voldoen.”

Het resultaat is de nieuwste versie van VerifyMe: “Zowel de eerste registratie als de controle van alle gegevens, zoals leeftijd, bankrekening, adresgegevens, insolventie, registratie in het Cruks-register en ingestelde speellimieten gaan razendsnel”, vertelt Impens. “Dat was ook al zo met eerdere versies van VerifyMe, maar deze versie is nog geavanceerder. En wij als operator weten supersnel met wie we te maken hebben en zijn compliant met de meest recente wet- en regelgeving. Het helpt daarbij ook heel goed om fraude te voorkomen en wanbetalers in een vroeg stadium te identificeren en te weren.”

Meedenken

Net als bij eerdere inplementies van CDDN voor de kansspelmarkt hoort Bingoal bij de early adopters. De goede relatie die beide bedrijven in de afgelopen 3 jaar hebben opgebouwd speelt daarin een niet onbelangrijke rol. Impens vertelt hoe de online kansspelmarkt in Nederland in de afgelopen twee jaar steeds strenger is geworden. “Vooral op het gebied van reclame en marketing mag er steeds minder. Dat vergt aanpassing en goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Met onze partners – waaronder CDDN – zorgen we er continu voor dat we aan de laatste wetgeving voldoen. Niet voor niets zijn we vanaf het begin betrokken en hebben we altijd met CDDN meegedacht.”