‘Meer spelers door snellere toelatingstechnieken’

De gamingindustrie ondergaat momenteel een snelle transformatie, mede door de invoering van nieuwe regels en voorschriften. In dit dynamische landschap combineren Sekura.id, een vooraanstaand bedrijf in mobiele identiteitsoplossingen, en CDDN realtime inzichten die rechtstreeks van mobiele netwerkoperators geleverd worden. de samenwerking verhoogt niet alleen de omzet van kansspelaanbieders maar ook het aantal toegelaten spelers.

Sekura’s unieke SAFr-platform biedt tal van voordelen die specifiek voordelig zijn voor gamingbedrijven. “Robuuste verificatiemaatregelen worden bereikt door naam, adres en geboortedatum te matchen met die van de operator,” zegt Matt Cooper van Sekura. Dit helpt niet alleen bij het beschermen tegen misbruik, maar verbetert ook de conversiepercentages. “We zagen een stijging van 7,62% bij 19-jarigen, een groep spelers die eerder werd afgewezen vanwege een gebrek aan kredietgeschiedenis,” voegde hij toe. Dit toont aan dat bedrijven nu een bredere klantenbasis kunnen aanspreken door te kijken naar mobiele operator gegevens.

 

De kosten-batenanalyse van Sekura’s diensten is indrukwekkend. Omdat Nederlandse cijfers nog niet voorhanden zijn, geeft Cooper Canadese cijfers: “10.000 controles kosten ongeveer C$4.500, wat resulteerde in een geschatte extra waarde van C$55.000,” beweert Cooper. Dit betekent dat bedrijven een zeer hoog rendement op hun investering kunnen verwachten door gebruik te maken van Sekura’s mobiele identiteitsoplossingen. Het hogere matchpercentage bij jongere individuen met weinig kredietgeschiedenis benadrukt de effectiviteit van deze aanpak verder.

 

Sekura.id zorgt ook voor uitgebreide landspecifieke compliance. “Sekura.id schetst de compliance reis en eigendom van klant naar gamingbedrijf naar beveiliging naar de operator en terug, waarbij altijd wordt gezorgd dat de informatie wordt gerespecteerd, niet gezien, niet opgeslagen en alleen in real-time wordt vergeleken,” legt Cooper uit. Dit is cruciaal voor gamingbedrijven die te maken hebben met strikte regelgeving en tegelijkertijd een soepele klantbeleving willen bieden.

 

Electronic Know Your Customer (eKYC) en Anti-Money Laundering (AML) processen van CDDN worden aanzienlijk verbeterd door Sekura’s technologie. “KYC en AML kunnen gemakkelijk worden afgehandeld omdat de naam, het adres en de geboortedatumgegevens kunnen worden geverifieerd via mobiele identiteit,” aldus Cooper. Dit vermindert het aantal stappen dat nodig is voor verificatie, waardoor klanten sneller en eenvoudiger toegang krijgen tot gamingplatforms.

Een soepele klantbeleving is essentieel voor het behoud van klanten. “We kunnen normaal gesproken binnen een seconde een resultaat teruggeven, waardoor de klant geniet van snelle, naadloze processen die hun game-ervaring niet beïnvloeden”, vertelt Cooper. Dit vermindert obstakels bij het inloggen en zorgt voor tevreden klanten die vaker terugkomen. “Een tevreden klant is een terugkerende klant,” benadrukt hij.

 

Cooper blijkt enthousiast over de mogelijkheden voor verdere samenwerking en case studies in Nederland. “Ik zou graag een iGaming Nederland Case Study willen doen,” vertelt hij. Dit zou waardevolle inzichten kunnen bieden in hoe Sekura’s oplossingen specifiek de Nederlandse gamingmarkt kunnen transformeren.”