VerifyMe

‘VerifyMe, razendsnel weten met wie je zaken doet’

Nu steeds meer diensten en abonnementen online worden afgesloten, wordt het voor aanbieders steeds ingewikkelder om de identiteit van klanten te controleren en te verifiëren, iets waartoe ieder bedrijf wettelijk verplicht is. Dat heet ‘Know Your Customer’ (KYC). 

Om misbruik, witwassen, fraude, maar ook gokverslaving tegen te gaan gelden er strenge wetten. Naast bijvoorbeeld de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de wet Kansspelen op afstand (KOA) zijn ook allerlei belastingwetten van toepassing. 

In het kort komt het er vooral op neer dat aanbieders van online diensten en services exact moeten weten of een klant ook echt is wie hij zegt dat hij is. CDDN heeft een heel palet aan mogelijkheden om op een geautomatiseerde manier essentiële controles uit te kunnen voeren. Bovendien is het een betrouwbare Nederlandse partij die weet hoe wet- en regelgeving in Nederland in elkaar zit. 

Om het online aanbieders makkelijk te maken ontwikkelde CDDN daarom VerifyMe, een elektronische KYC module die gemakkelijk door bijvoorbeeld verzekeringsbedrijven, telecom organisaties of zelfs (online) kansspel bedrijven te implementeren is en waarmee op een veilige manier razendsnel relevante klantdata worden gecontroleerd en geverifieerd. Ook is het mogelijk om snel te achterhalen of klanten zijn verhuisd of overleden.

Razendsnel gegevens controleren

Met VerifyMe worden ID-documenten zoals paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen in 98 procent van de gevallen al de eerste keer succesvol ingescand. Bovendien is het heel makkelijk om de gescande gegevens snel te controleren en waar nodig handmatig nog te verbeteren. 

Wanneer een klant van een online aanbieder geen camera in zijn computer of laptop heeft kan een ID-document ook gemakkelijk met een smartphone en een QR-code worden gescand, waarbij BSN-nummer en pasfoto automatisch worden vervaagd.  

Na de ID-check voert de klant zijn bankgegevens in VerifyMe in – dat volledig geïntegreerd is in de look and feel van de betreffende online aanbieder. CDDN doet daarop achter de schermen een IBAN-check. Die lukt in 97 procent van de gevallen, wat een aanbieder tienduizenden euro’s op jaarbasis scheelt omdat ze geen dure iDIN-check hoeven uit te voeren. Deze controle is 100%-Wwft-proof. Uiteindelijk hoeft een klant maar twee handmatige handelingen te doen: zijn postcode en huisnummer en zijn IBAN-nummer invoeren. Op de achtergrond draait CDDN alle wet verplichte checks en controles. In 2 minuten heeft een klant zich volgens alle geldende wet- en regelgevingen geregistreerd en zijn die gegevens gecontroleerd en geverifiëerd.

Mocht iemand tijdens de registratie onverhoopt zijn of haar browser verlaten kan de registratie op een later moment makkelijk worden afgemaakt: VerifyMe onthoudt welke stappen al zijn doorlopen. 

Wat niet verplicht is, maar wel cruciaal voor de zorgplicht van online aanbieders is de automatische controle op insolventie die in VerifyMe is ingebouwd. CDDN heeft op die manier al meer dan 10.000 personen uit de databases gefilterd en behoed voor aankopen die ze eigenlijk niet kunnen betalen.

ID-check

CDDN biedt verzekeraars sinds kort de mogelijkheid om klanten online met een smartphone hun identiteitsdocumenten in te laten scannen en daarmee alle gegevens uit te lezen die nodig zijn om te voldoen aan de wetgeving.

Ongoing Monitoring

Naast onboarding met het speciale VerifyMe-platform, biedt CDDN ook ongoing monitoring aan. Bedrijven kunnen daarmee zonder enige extra inspanning in de gaten houden of bij hen geregistreerde klanten nog steeds aan de strenge wet- en regelgeving voldoen, verhuisd of overleden zijn of nog solvent zijn. 

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen.  Meer informatie