VerifyMe - Voor kansspelaanbieders

‘‘Hét modulaire ecosysteem voor het online registreren en monitoren van spelers’’

Aanbieders van online kansspelen liggen onder een vergrootglas. Sinds de wet Kansspelen op afstand (KOA) in 2021 in werking trad zijn online kansspelen in Nederland toegestaan. Het aantal spelers dat online een gokje waagt is sindsdien fors toegenomen en daarmee ook de kans op misbruik, witwassen, fraude en gokverslaving. VerifyMe registreert nieuwe spelers eenvoudig in slechts 2 minuten, wat het aantal afhakers verminderd. 

VerifyMe is ons ecosysteem voor het online registreren en monitoren van (nieuwe) spelers. Het naadloze registratieproces van VerifyMe bestaat uit een diversiteit aan services waaronder e-mail verificatie, adresgegevens, iDIN naw check, IBAN-naam check, identiteitsbewijs controle en diverse (achtergrond)checks, waaronder PEP, insolventie, Cruks, onder curatele stelling, witwassen, terrorisme, verhuizingen en overlijden. Ook is het mogelijk om services en checks toe te voegen aan of weg te laten in het registratieproces. 

De online casino’s die met VerifyMe werken zijn stuk voor stuk lovend over het snelle registratieproces en het hoge percentage van spelers dat de registratie in één keer kan afronden. 

Dit is waarom 70 procent van de online kansspelaanbieders al koos voor VerifyMe:

Spelers kunnen zich razendsnel registreren, vaak al binnen 2 minuten.

Minder afhakers door naadloos en intuïtief registratieproces.

Eigen dashboard met gedetailleerde management informatie.

Realtime meekijken bij het registratieproces en direct contact opnemen met uw spelers.

Ongoing monitoring: altijd de meest actuele gegevens van uw spelers en voldoen aan de wettelijk verplichte controle op PEP en Sanctielijsten.

Door onze goedkope en razendsnelle NATEGIS-check in tot 90% van de registraties geen duurdere iDIN check nodig.

Uw data veilig gescheiden, eventueel op eigen server: u deelt uw gegevens nooit met derden!

Voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Uniek

Wat VerifyMe ook uniek maakt is onze goedkope en razendsnelle NATEGIS-check. Hiermee kan de duurdere iDIN check via de bank in tot 90% van de registraties worden overgeslagen.

Dashboard
Via een dashboard ontvangt u doorlopend gedetailleerde managementinformatie en kunt u real-time meekijken met het registratieproces van uw spelers. Gaat er iets niet naar wens? Dan kunt u direct contact opnemen met de speler om deze met
het registreren te helpen.

Voor kansspelaanbieders
Het registratieproces van VerifyMe is volledig toegespitst op kansspelaanbieders. Het heeft alle services en checks die nodig zijn om een veilige onboarding van nieuwe spelers te garanderen. Heeft u zelf nog services die u wilt toevoegen? Of wilt u liever iets weglaten? Ook dat is mogelijk. VerifyMe is volledig in uw look & feel (eigen logo, kleuren en huisstijl) van uw online kansspel.

En u deelt vanzelfsprekend geen gegevens: de data is per kansspelaanbieder volledig gescheiden. Het is zelfs mogelijk dat u een eigen dedicated server krijgt. 

Een volledig en snel registratieproces voor online kansspelen:

Het registratieproces begint bijna altijd met het verifiëren van het e-mailadres. Hiervoor laten we de nieuwe speler zijn e-mailadres invullen, waarna hij via de mail een verificatiecode ontvangt. 

Vervolgens vult de nieuwe speler zijn postcode en huisnummer in, waarna de overige adresgegevens door VerifyMe razendsnel worden opgezocht en aangevuld. 

VerifyMe leest een identiteitsbewijs zoals paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Deze wordt in 98 procent van de gevallen al de eerste keer succesvol gelezen. De ingescande gegevens worden via OCR techniek omgezet naar tekst en kunnen eventueel nog door de speler handmatig worden verbeterd. Heeft de speler geen camera in zijn computer of laptop, dan kan een ID-document ook gemakkelijk via een smartphone worden gescand, waarbij het BSN-nummer en de pasfoto automatisch worden vervaagd.

Wat VerifyMe echt uniek maakt, is onze goedkope en razendsnelle NATEGIS-check. Deze voeren we uit op vrijwel alle Nederlanders boven de 18 jaar. Hierdoor is de duurdere iDIN-check via de banken in tot 90% van de registraties niet meer nodig. Deze check wordt volledig op de achtergrond uitgevoerd, waardoor de nieuwe speler hier niets van merkt. Is NATEGIS-check succesvol, dan kan de iDIN check worden overgeslagen, zo niet, dan wordt de iDIN check alsnog gedaan.

Met de iDIN naw check worden naam, adres en woonplaats via de bank gecontroleerd. Dit is dus alleen nodig in het geval dat de NATEGIS controle niet slaagt. Inmiddels zijn we al zover dat de iDIN check in 90% van de registraties al wordt overgeslagen. Dat scheelt natuurlijk flink in de kosten.

Om de kans op fraude en vergissingen van nieuwe spelers te minimaliseren voeren we een IBAN-naam check uit. Hiermee worden onbedoelde overboekingen naar verkeerde of frauduleuze begunstigden uitgesloten.

Maar dat is nog niet alles. VerifyMe doet ook checks op onder andere PEP, Cruks, sanctielijsten, insolventie, onder curatele stelling, verhuizingen en overledenen. Veel van deze checks worden op de achtergrond uitgevoerd zonder dat de nieuwe speler daar iets van merkt. Kortom, een hele onboardingsflow met alle services en checks die nodig zijn om te voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent het aanbieden van kansspelen.  

Nieuw! De 'Safe Play' optie: Geen verrassingen meer met een vast tarief per registratie.

Ongoing monitoring

VerifyMe houdt de gegevensregistratie van uw spelers continu up-to-date. Bestaande data wordt doorlopend gecheckt op PEP, verhuizingen, insolventie en overleden personen. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat een speler in de tussentijd is opgenomen in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Staat een speler in dat register, dan mag hij of zij niet meer spelen. 

Met ongoing monitoring zorgen we ervoor dat de gegevens van uw spelers compleet en actueel blijven zodat u voldoet aan de richtlijnen van de KOA en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De meeste online kansspelaanbieders die op de Nederlandse markt actief zijn, maken gebruik van onze ongoing monitor service. 

Insolventie

Eén van de belangrijkste dingen die een online kansspelaanbieder van zijn klanten wil weten is of ze wel in staat zijn om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. In diverse openbare bronnen worden de gegevens van faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen natuurlijke personen uit lokale registers van rechtbanken bijgehouden. De check op insolventie en onder curatele stelling is opgenomen in het registratieproces en ongoing monitoring van VerifyMe.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het implementeren van VerifyMe voor online kansspelaanbieders? Download dan onze productpaper. Martijn de Boer neemt dan binnen enkele dagen contact op om de mogelijkheden met u door te spreken.

Vul het formulier in om de productpaper te ontvangen.