Schoon je klantenbestand op met ontdubbel-tool

Klantenbestanden worden bij veel bedrijven en organisaties steeds uitgebreider. Dat is prettig omdat je die klanten zo ook steeds beter kunt bedienen. Maar met het toenemen van de hoeveelheid data neemt de kans op dubbele data echter ook toe. En dat kan weer leiden tot fouten en extra kosten.

Dubbele informatie is niet alleen onprofessioneel, maar het leidt ook onnodig tot fouten en extra kosten. Het ontdubbelen van data is echter een tijdrovende klus die lang niet altijd prioriteit krijgt. Om die reden ontwikkelde CDDN een online ontdubbel-tool waar iedere marketeer of data-analist snel en op iedere locatie mee aan de slag kan. Binnen een uur weet je waar je aan toe bent.

“De meeste marketeers of data-analisten stellen maar zelden zelf een mailpack samen of kunnen die aanpassen”, zegt Martijn de Boer, mede-oprichter van CDDN. “In de meeste gevallen moet je dan eerst langs de IT-afdeling. Dat kost tijd. Ook al omdat een verzoek van de marketingafdeling vaak niet de hoogste prioriteit krijgt.”

Met de ontdubbel-tool die CDDN ontwikkelde kun je zelf aan de slag. De tool is 24/7 te gebruiken en er kan vanaf iedere locatie worden ingelogd. Je werkt in een beveiligde omgeving en hebt altijd en overal beschikking over alle gegevens. Kom je er niet uit dan biedt CDDN klantsupport. Een gratis sessie waarin iemand met je meekijkt en je ondersteunt is standaard.

Hoe werkt het?
In de online tool begin je met het inlezen van je huis-,  suppressie- of postbestand. De tool controleert razendsnel of alle ingevoerde adressen volledig zijn. Daarnaast worden alle gegevens gevalideerd en de adressen gecontroleerd  via actuele stratenregisters. Zodra de bestanden zijn ingelezen kun je heel gemakkelijk de mailpacks selecteren die je op dat moment nodig hebt samen met het aantal adressen per mailpack.

Na slechts een uur ontvang je een notificatie en een ontdubbelrapport. In het rapport staan alle dubbele adressen en gegevens zodat je die kunt delen met bijvoorbeeld een drukker of je marketingteam. Je voorkomt daarmee dat klanten een mailing dubbel ontvangen of dat er verkeerde klantgegevens in staan.

Met de ontdubbel-tool ontdubbel je tegelijkertijd je klantendatabase en je e-maildatabase. Je kunt hem dus gebruiken voor zowel fysieke post als digitale nieuwsbrieven.

Is het veilig?
De ontdubbel-tool van CDDN is een online tool in een beveiligde omgeving. CDDN heeft 14 jaar kennis en ervaring op het gebied van privacywetgeving en is dagelijks bezig om alle beschikbare data up-to-date te houden met een hoge kwaliteit en servicegraad. Alle processen en systemen zijn ISO 27001 gecertificeerd (informatiebeveiliging). CDDN is bovendien continu op zoek naar nieuwe bronnen om te blijven voorzien in de behoeftes van haar klanten.

De ontdubbel-tool van CDDN biedt meer voordelen, namelijk:

●      Een ‘schoon’ en betrouwbaar klantenbestand, vrij is van fouten
●      Je gaat efficiënter werken
●      Je hebt direct de gegevens bij de hand die je nodig hebt
●      Zowel jouw bedrijf als je data maakt een professionaliseringsslag
●      Je minimaliseert het aantal verkeerd geadresseerde zendingen.